«Їмо вдома. Скумбрія у вині»

Телеканал СТБ

Як добре іноді зимовим недільним ранком, коли за вікном тихо падає сніг, спекти дітям булочки з маком, а себе потішити якоюсь легкою, корисною та смачною їжею – приміром, рибою у вині й пюре з цвітної капусти.

Залишаймося вдома та куховаримо!

Дивіться «Їмо вдома. Скумбрія у вині» у четвер, 31 січня, о 18:10 на СТБ.


Пюре з цвітної капусти.

Продукти: 400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 картоплина, 1 лавровий лист, 2 -3 ст. ложки оливкової олії, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ст. ложка гірчиці із зернятками, 3 ст. ложки сметани, 100 г твердого сиру, 1 батон (або інший хліб, який Ви любите), жменя рубаної кінзи, білий мелений перець, морська сіль.

У глибокій каструлі з важким дном розігріти 2 ст. ложки оливкової олії й чайну ложку вершкового масла, додати нарізані цибулю й часник, на малому вогні довести до прозорості, додати лавровий лист.

В окрім опустити цвітну капусту й відварити її протягом 6-7 хвилин, наприкінці посолити. Додати в каструлю із цибулею й часником відварену капусту, нарізану кубиками картоплю й трошки води, в якій варилася капуста. Посолити й варити до готовності картоплі.

Вийняти лавровий лист і збити капусту з картоплею в блендері. Вилити все назад у каструлю, додати гірчицю, сметану, білий перець і прогріти суп.

Хліб нарізати кубиками, укласти на лист, побризкати оливковою олією й смажити в духовці до золотавого кольору. Натерти сир на великій тертці. Подавати суп, присипавши крутонами, сиром і кінзою.

Скумбрія у вині.

Продукти: 4 філе скумбрії, 50 мл білого вина, 150 мл оцту на естрагоні, 1 цибулина, 1 ч. ложка насіння гірчиці, 0,5 ч. ложки білого перцю горошком, 0,5 ч. ложки насіння коріандру, 0,5 ч. ложки чорного перцю горошком, 2 ч. ложки цукру, 2 лаврових листа, 2 ч. ложки сухого кропу.

У невелику каструльку влити вино, оцет, додати білий і чорний перець, коріандр, насіння гірчиці й цукор, прогріти добре маринад. Нарізати цибулю півкільцями. Укласти скумбрію в лист, зверху викласти цибулю, присипати кропом і полити гарячим маринадом. Випікати в розігрітій духовці 12-15 хвилин. Подавати таку рибу можна з відвареним рисом або тушкованою картоплею.

Медові булочки з маком.

Продукти: 100 г маку (заздалегідь замоченого та збитого в блендері), 300 г борошна, 80 г дрібного цукру, 100 г кураги, 1 ст. ложка розм'якшеного вершкового масла, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки меду, 4 «човники» кардамону, 2 яйця, 1ч. ложка розпушувача, 1ч. ложка кориці, цукрова пудра.

Духовку розігріти до 180 градусів.

Збити масло із цукром, увести яйця, додати 2 ст. ложки борошна й розпушувач. Потім додати мед, зернятка кардамону, увести решту борошна, додати мак і нарізану шматочками курагу. Вимісити тісто до однорідного стану. Змастити невеликі формочки для кексів вершковим маслом, викласти тісто у формочки й залишити на 1 годину в теплому місці. Випікати 30-40 хвилин, потім присипати цукровою пудрою.

http://www.edimdoma.ru/