«У пошуках пригод. Перу»

Телеканал СТБ

Михайло Кожухов і далі подорожує Перу. Він здійснює політ над пустелею Наско. Головна мета – роздивитись загадкові малюнки, таємницею яких переймаються найдопитливіші голови планети. Людина в скафандрі, що привітно махає комусь у небі, справляє незабутнє враження на бувалого шукача пригод. А от таємницю кераміки інків уже розгадано, однак до чого тут ніс людини, відомо не кожному…
Дивіться програму «У пошуках пригод. Перу» у середу, 30 січня, о 17:00 на СТБ.


Перу.

Перу – країна унікальних ландшафтів і невимовно яскравих барв. У ній є непрохідні річки, високі гори, пустелі й бурхливий океан. Дотепер тут живі легенди про загублені міста й міфічне золото інків….

Перу – країна, повна загадок, що залишилися нерозгаданими із часів інкської цивілізації. Про неї нагадують і місто Куско – столиця імперії інків, і Мачу-Пікчу – місто Сонця, зведене високо в Андах, і пустеля Наско з гігантськими ієрогліфами, написання яких дотепер не розшифроване. Країна шукачів пригод і зниклого золота інків, пошуки якого почали ще в XVI столітті іспанські завойовники.

Перу омивається Тихим океаном, тут розкинулася чи не найбільша гірська система планети – Анди, тут з невеликого озера Лаурикоча починається найповноводніша у світі річка – Амазонка, на північному сході країни простирається сельва – тропічні ліси Амазонії.

Перуанська кухня майже така сама різноманітна, як і природа. Вона включає й прекрасні морські продукти, і картоплю, і тропічні фрукти джунглів Амазонки. Варто спробувати севіче (сира риба або ракоподібні, замариновані в лимонному соку з цибулею й овочами. Любителі гострих відчуттів можуть покуштувати куї – тушковану або смажену морську свинку. Масаморра морада – фруктовий пудинг, відомий ще з колоніальних часів – ще одна улюблена перуанська страва, що завершує трапезу.
http://www.ukrferry-tour.com/