«Їмо вдома. Салат з оселедцем по-іспанськи»

Телеканал СТБ

Що залишається робити, коли раптово з’являються несподівані гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвилинку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню і добре провести час за приготуванням чогось смачненького. Так, як це робить Юлія Висоцька.

Багато хто прагне ухилитися від куховарства, вважаючи це неприємним і неминучим домашнім обов'язком. Однак річ не в роботі, а у ставленні до неї. Кредо програми «Їмо вдома»: зусилля мінімальні – максимальний результат. Куховарити можна й потрібно просто, швидко та весело!

Дивіться програму «Їмо вдома» в середу, 30 січня, о 18:10 на СТБ.


Найкращі рецепти Юлії Висоцької!

Омлет із оселедцем

Продукти: смажена картопля (4-5 картоплин), 4 яйця, 2 філе оселедця, сир «Філадельфія» 3-4 ч. ложки, 1 зубчик часнику, жменя кропу, морська сіль.

Виделкою розім'яти смажену картоплю. Збити яйця з дрібкою солі. Розтерти зубчик часнику із дрібкою солі плоским боком ножа до стану кашки. Картоплю й часник перемішати зі збитими яйцями. На розігріту сковороду викласти картопляно-яєчну масу, накрити кришкою й смажити 3 хвилини. Перевернути й смажити омлет на іншому боці ще 2-3 хвилини.

Дрібно порубати оселедець, додати половину кропу, сир і все перемішати. Розрізати омлет уздовж навпіл і нарізати на невеликі трикутники. Нижню частину кожного трикутника присипати кропом, змазати начинкою з оселедця й сиру й накрити верхньою частиною. Потім нарізати на ще менші шматочки й проткнути паличками.

Куряча печінка з яблуками

Продукти: 300 г курячої печінки, 2 ароматних яблука, 2 ст. ложки брусничного варення, 100 мл «Массандри», 3 ч. ложки тростинного цукру, 1 ч. ложка винного оцту, буханець сірого хліба, морська сіль, мелений чорний перець.

Нарізати яблука невеликими шматочками, видаливши насіння. У сковороду влити 100 мл води, додати яблука й 1 ч. ложку цукру й тушкувати яблука 5-10 хвилин.

В іншу сковороду влити вино, додати решту цукру, оцет, брусничне варення й уварити на повільному вогні до стану густого соусу.

Розтерти в ступці велику дрібку морської солі, додати дрібку перцю й обваляти в цій суміші курячу печінку. Обсмажити печінку у важкій розігрітій сковороді без додавання олії, по кілька хвилин на кожному боці. Нарізати хліб і присмажити тости. На кожний тост викласти кілька курячих печінок, трошки яблук і полити брусничним соусом.

Салат з оселедцем по-іспанськи

Продукти: 2-3 філе оселедця, 200 г великої спаржі, 10 великих відварених креветок, 10 оливок без кісточок, 1 цибуля-шалот, 4-6 ст. ложок оливкової олії, 2 ст. ложки винного оцту, жменя рубаної петрушки, мелений чорний перець.

Зробити заправку з петрушки, дрібно порубаного шалоту, винного оцту й оливкової олії.

Відварити спаржу протягом 3 хвилин.

Розрізати кожне філе оселедця уздовж навпіл. Загорнути шматочок спаржі в оселедець, проткнути паличкою, одягти на паличку креветку й оливку. Полити «шашличок», що вийшов, заправкою й поперчити. (Так само зробити з рештою інгредієнтів).

http://www.edimdoma.ru/