«Їмо вдома. Сестра-студентка»

Телеканал СТБ

В Італії, де нещодавно побувала Юля, дуже популярні різноманітні фруктові десерти. Сьогодні Юля спекла один із таких десертів — грушевий пиріг. Свою сестру-студентку Юля почастувала курчатами з маскарпоне й приготувала італійський омлет — фриттату з лисичками.

Дивіться «Їмо вдома. Сестра-студентка» у вівторок, 29 січня, о 18:10 на СТБ.

Грушевий пиріг

Необхідні продукти: груші — 1 кг, вершкове масло — 300 г, мед — 50 г, цукор — 1 склянка, яйця — 4 шт., полента — 130 г, борошно — 40 г, розпушувач — 1 ч. ложка, дрібно натерта цедра двох лимонів.

Духовку розігріти до 180 градусів. Груші помити, видалити насіння й нарізати кубиками. У великій сковороді розтопити 30 г вершкового масла, додати мед і, помішуючи, довести до стану карамелі. Потім додати груші, перемішати й тушкувати кілька хвилин на малому вогні. Збити решту вершкового масла з цукром. Увести яйця по одному. Не перестаючи збивати, усипати поленту, борошно й розпушувач. Коли тісто стане однорідним, додати груші, цедру й перемішати. Покласти у важку форму папір для випічки й змастити. Викласти тісто у форму й випікати пиріг 1–1,5 години.

Фриттата з лисичками

Необхідні продукти: лисички — 700 г, яйця — 4 шт., вершкове масло — 60 г, оливкова олія — 4 ст. ложки, часник — 1 зубчик, сік половини лимона, кріп, реган, васильки, дрібка сухого орегано, мелений чорний перець, морська сіль.

Гриби почистити й помити. Часник нарізати тонкими пластинками. У сковороді з товстим дном розігріти 30 г вершкового масла й 2 ст. ложки оливкової олії й трошки обсмажити часник. Додати гриби та смажити на великому вогні 3–4 хвилини, потім посолити, поперчити й посипати сухим орегано. Дрібно порубати кріп, васильки, реган і половину зелені додати в гриби. Смажити ще 3–4 хвилини. Потім посипати гриби рештою зелені, додати сік лимона й зняти з вогню. У жаротривкій формі розтопити 30 г вершкового масла й 2 ст. ложки оливкової олії. Збити яйця. Викласти гриби у форму, влити яйця й трошки потримати на малому вогні. Потім відправити фриттату в розігріту до 230 градусів духовку ще на 1–2 хвилини.

Курчата з маскарпоне

Необхідні продукти: невеликі курчата — 2 шт., сир маскарпоне — 4 ст. ложки, оливкова олія — 2–3 ст. ложки, сік двох лимонів, порубане листя розмарину — 2 ст. ложки, сухий майоран — 1 дрібка, мелений чорний перець, морська сіль.

Розрізати грудну кістку курчат і зробити на шкірі якнайбільше надрізів. Перемішати маскарпоне з листям розмарину, дрібкою солі, перцю, майорану. Начинити через надрізи й обмазати курчат приготовленою сумішшю, зсередини курчат посолити й поперчити. Обсмажити в розігрітій оливковій олії з обох боків, потім укласти курчат у жаротривку форму й запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 15–20 хвилин. У сковорідку, в якій смажилися курчата, викласти решту маскарпоне, додати сік лимонів і зварити соус. Полити курчат соусом.

http://www.edimdoma.ru/

Повторення у середу, 30 січня, о 07:05 на СТБ.