«Їмо вдома. Сімейна вечеря по-італійському»

Телеканал СТБ

Ви любите свій дім? Любите теплий аромат кухні й радісне очікування гостей? Отож, передача «Їмо вдома» саме про це! Залишаймося вдома й куховаримо!

Теплий італійський вечір, велика родина за столом, смачна домашня їжа. Що може бути кращим? Сьогодні Юля пригощала своїх домашніх бараниною із кмином і м'ятою, справжнім італійським салатом «Panzanela» і готувала ризотто із сиром «Горгонзола» і грушею.

Дивіться приготування кулінарних шедеврів у програмі «Їмо вдома» у понеділок, 28 січня, о 16:25 на СТБ.


Баранина із кмином і м'ятою

Необхідні продукти: 2 баранячі окости, 10 очищених зубчиків часнику, 2 червоних перчики чилі, велика жменя м'яти, 4–5 ст. ложок оливкової олії, 1 ст. ложка кмину, сік двох лимонів, морська сіль.

Плоскою стороною ножа розчавити зубчики часнику. Перці чилі нарізати невеликими шматочками, попередньо з одного з них видаливши насіння. Дрібно порубати м'яту. Зробити маринад із оливкової олії, лимонного соку, м'яти, перців і кмину. У баранині зробити глибокі надрізи уздовж кістки й невеликі надрізи на м'ясі. Обваляти баранину в маринаді, постаратися наповнити маринадом всі надрізи на м'ясі й залишити маринуватися на годину. Запікати близько 1,5-2 годин у розігрітій до 180°C духовці. Подавати, присипавши морською сіллю.

Хлібний салат «Panzanella»

Необхідні продукти: 1 кг помідорів, 3 болгарських перці, 150 мл оливкової олії, 2 ст. ложки винного оцту, 3 анчоуси, 15 оливок, жменя каперсів, одна велика чіабатта або інший хліб, який ви любите (краще вчорашній), дрібка перцю чилі, жменя листя василька, велика дрібка морської солі.

Хліб нарізати скибочками, попередньо знявши кірку. Помідори натерти на тертці, додати в них оливкову олію, оцет, перець чилі й сіль. Перці обсмажити на сковороді гриль, покласти на 5 хвилин у поліетиленовий пакет. Потім зняти з них шкірочку, видалити насіння й нарізати довгими смужками. Оливки розламати на половинки, вийнявши з них кісточки. Анчоуси замочити на кілька хвилин у воді, потім два з них розібрати на філе. На велику тарелю викласти одним шаром хліб і залити його протертими помідорами так, щоб уся поверхня хліба просочилася соком. За бажання можна побризкати оливковою олією. Потім посипати оливками, шматочками анчоусів і каперсами. Зверху викласти перці й присипати дрібно нарізаним анчоусом, каперсами й листям василька.

Ризотто із сиром «Горгонзола» та грушею

Необхідні продукти: 250 г рису для ризотто (італіка або арборіо), 3 груші, 200 г сиру «Горгонзола», 1 невелика цибулина, 100 мл білого сухого вина, 1 ст. ложка вершкового масла, 1 ч. ложка оливкової олії.

Для бульйону: морква, селера, цибулина, кілька зубчиків часнику, лавровий лист, 3 горошини перцю, велика дрібка морської солі. Овочі наріжте й зваріть бульйон. Посоливши, додайте перець і лавровий лист.

У глибокій сковороді з товстим дном розігріти вершкове масло й оливкову олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості, додати одну грушу, нарізану скибочками (серцевину видалити). Запарити рис, перемішати, щоб він просочився ароматами цибулі й груші, і влити вино. Поступово, ополоник за ополоником, додати бульйон. Варити ризотто 18–20 хвилин, постійно помішуючи. Наприкінці додати нарізані скибочками груші й кубики сиру. Перемішати й відразу подати.

http://www.edimdoma.ru/