«Їмо вдома. Рис із броколі по-китайськи»

Телеканал СТБ

У передачі геть усе по-справжньому, а їжа виходить «домашньою». За кадром не стоять п'ять кухарів, Юлія дійсно все готує сама. Вона не просто бере в руки готові страви й говорить: «Подивіться, що в мене вийшло». Ви бачите все так, як це відбувається насправді, ви стаєте свідком усього процесу приготування «від і до».

Байдуже, готуєте ви щодня чи робите це час від часу, в особливих випадках. Ми за те, щоб робити це із задоволенням!

Дивіться програму «Їмо вдома» у п'ятницю, 25 січня, о 18:10 на СТБ.


Найкращі рецепти Юлії Висоцької!

Рис із броколі по-китайськи.

Продукти: 125 г бурого рису, 1 головка броколі, 150 г шпинату, 1 цибулина-шалот, 2 зубчики часнику, 1 корінець імбиру (розміром з великий палець), 2 ст. ложки горіхової олії, 1 ч. ложка рибного соусу Nam Pla, 1 ч. ложка соєвого соусу, 1/2 ч. ложки цукру, морська сіль.

У підсолений окріп всипати рис, накрити кришкою й відварити. Броколі помити, розібрати на маленькі суцвіття й відварити в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин. Броколі відкинути на друшляк і в цій самій воді відварити шпинат протягом 30 секунд.

Дрібно порубати цибулю й часник. Імбир почистити, нарізати тонкими смужками й порубати. Розігріти в сковороді горіхову олію й обсмажити цибулю, часник та імбир до прозорості. Додати рибний і соєвий соус, цукор, перемішати. Додати броколі й шпинат, помішуючи, усе разом прогріти. Викласти рис на тарілку, зверху покласти трошки броколі зі шпинатом і полити заправкою.

Тушковане курча в спеціях із фенхелем.

Продукти: 8 курячих стегенець без шкіри, 2 ст. ложки олії, 4 зернятка кардамону, 1 ч. ложка кмину, 1 ч. ложка сухої солодкої паприки, 1 ст. ложка гірчиці із зернятками, 1 ч. ложка куркуми, 2 фенхелі, 250-300 мл жирних вершків, жменя листя кінзи, морська сіль, мелений чорний перець.

Курячі стегенця вимити, просушити й натерти сіллю й перцем. Розігріти в сковороді олію й обсмажити стегенця до золотавого кольору. Накрити сковороду кришкою й тушкувати стегенця на повільному вогні ще 10 хвилин. Нарізати фенхель довгими смужками (ніжні листики, так званий аніс, зрізати й поки зберегти) і додати до курчати. Тушкувати все разом ще 5 хвилин, потім викласти на тарілку.

Розтерти в ступці кмин, кардамон, куркуму, зубчики часнику, гірчицю й відправити в сковороду, де смажилося курча. Додати вершки, перемішати й прогріти соус. Повернути в сковороду стегенця й фенхель, присипати листиками анісу й кінзою, довести до кипіння й зняти з вогню.

Салат із артишоками й сиром.

Продукти: 5 артишоків, 150 г м'якого вершкового сиру (типу Лімбургер, Ружетт або іншого, який вам подобається), 4 ст. ложки оливкової олії, сік одного лимона, 150 г листя будь-якого зеленого салату або салатного міксу, жменя листя кінзи або василька, дрібка орегано, дрібка майорану, морська сіль.

Артишоки помити й почистити, зрізавши всі грубі пелюстки. У велику кількість окропу додати сік половини лимона й дрібку солі й відварити артишоки протягом 8-10 хвилин. Чайною ложкою вибрати всю волокнисту частину артишоку й зрізати ніжку, якщо вона не проварилася й залишилася грубуватою.

Покласти артишоки в глибокий лист. Сир нарізати кубиками. Половину сиру викласти на артишоки, полити 2 ст. ложками оливкової олії, присипати майораном і орегано й на 5-10 хвилин відправити в розігріту духовку на самий верхній рівень або під гриль.

Решту сиру полити соком половини лимона, 1-2 ст. ложками оливкової олії, додати дрібку перцю й перемішати. Викласти в глибоку тарелю листя салату, зверху викласти шматочки сиру разом із заправкою й запечені артишоки. Присипати кінзою або васильком і подавати.

http://www.edimdoma.ru/

Повтор програми в понеділок, 28 січня, о 07:05 на СТБ.