«Їмо вдома. Баварський крем із ягідним соусом»

Телеканал СТБ

Ви любите свій дім? Любите теплий аромат кухні й радісне очікування гостей? Передача «Їмо вдома» саме про це. Байдуже, куховарите ви щодня або робите це час від часу, в особливих випадках. Ми за те, щоб робити це із задоволенням!

«Я не кухар, я просто дуже люблю готувати» – говорить ведуча передачі Юлія Висоцька. І це насправді так. Юлія Висоцька готує вдома, бо любить свій дім. Готує для друзів, бо любить своїх друзів. І готує тому, що любить готувати. І вона щедро ділиться цим із вами!

Дивіться програму «Їмо вдома» у середу, 23 січня, о 18:10 на СТБ.

Повторення програми 24 січня о 07:07


Найкращі рецепти від Юлі Висоцької!

Баварський крем із ягідним соусом

Продукти: 250 мл молока, 5 жовтків, 300 г цукру, 2 ст. ложки желатину, 250 мл жирних вершків, 400 г заморожених вишень, 400 г заморожених полуниць (або будь-яких інших ягід), паличка кориці, 3 ст. ложки рому, пучок м'яти.

Замочити желатин у невеликій кількості води. Збити жовтки із цукром. Скип'ятити молоко. Постійно помішуючи, увести жовтки в молоко. Додати в молоко з жовтками желатин, добре розмішати й на кілька хвилин поставити крем у холодильник. Збити вершки й додати їх у крем. Намазати невеликі формочки вершковим маслом, наповнити кремом і відправити на 2 години на холодильник. Вийняти крем, перевернувши формочки, полити ягідним соусом і присипати м'ятою.

Соус: Половину полуниць й вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, паличку кориці й уварити до стану густого соусу.

Варіант для дорослих: решту полуниць і вишень відправити на сковороду, додати 100 г цукру, влити ром і підпалити.

Чай із апельсином

Продукти: чай, апельсин, 1 ст. ложка меду, 300 мл рому.
Заварити міцний чай. Зняти з апельсина тоненько цедру. Додати в ром цедру, мед, поставити на вогонь і добре прогріти. Наповнити чашки наполовину чаєм, наполовину ромом.

Сирний пиріг із маком і яблуками

Продукти: 100 г маку, 350 г борошна, 1 пакетик дріжджів, 100 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 425 мл молока, 50 г манного борошна, 500 г м’якого сиру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 500 г яблук, 75 г родзинок, сік одного лимона, дрібка солі.

Розігріти духовку до 190 градусів.
Розтопити 50 г вершкового масла. Підігріти 125 мл молока, додати в нього ванільну есенцію й розтоплене масло. Просіяти 250 г борошна, додати 40 г цукру, дрібку солі, дріжджі й пакетик ванільного цукру. Влити молоко з маслом, замісити тісто. Покласти тісто в змазану маслом миску, накрити рушником і поставити мінімум на півгодини в тепле місце. Замочити мак на годину, потім збити в блендері (у вас має вийти приблизно 500 г протертого маку). Замочити родзинки в окропі на 10 хвилин, потім воду злити. Нарізати яблука якомога тоншими скибочками й побризкати соком лимона.

Крем: Підігріти 300 мл молока, додати 40 г цукру, пакетик ванільного цукру, манку й кілька крапель ванільного екстракту. Довести все до кипіння, додати 50 г вершкового масла, увести по одному яйця. Перемішати сир із кремом, що вийшов. Розділити всю отриману масу навпіл. В одну половину додати родзинки, мак і яблука, все добре вимісти. Розкачати тісто в круглий шар, викласти в рознімну круглу форму, змащену маслом. На тісто викласти маково-яблучну начинку, присипати цукром, зверху викласти другу частину сирного крему. Залишити пиріг на півгодини. Змішати 100 г борошна, 50 г вершкового масла, дрібку солі й дрібку цукру й розтерти все руками в крихту. Присипати пиріг отриманою крихтою й випікати 30 хвилин.

http://www.edimdoma.ru/