«Їмо вдома» з Юлією Висоцькою

Телеканал СТБ

От і добігли кінця всі зимові свята! Однак це не означає, що більше не треба готувати й тішити своїх близьких різною смакотою. Сьогодні Юля, як і раніше, дивує нас своїми кулінарними здібностями!

Дивіться програму «Їмо вдома» у понеділок, 21 січня, о 16:10 на СТБ.


Найкращі рецепти від Юлії Висоцької!

Баранина із часником у коньяку

Необхідні продукти: 2 кг баранини на кісточці (великі шматки), 12–15 великих зубчиків часнику, 150 мл коньяку, 150 мл води, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка вершкового масла, мелений чорний перець, жменя листя м'яти, морська сіль.

У важкій глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло з олією. Обсмажити шматки баранини з обох боків до золотавої скоринки. Поперчити й посолити за смаком, влити коньяк і воду, додати часник. Накрити каструлю папером для випічки, зверху – кришкою. Тушкувати на повільному вогні 2-2,5 години. Подавати, присипавши зверху сіллю й м'ятою.

Карамелізована солодка картопля

Необхідні продукти: 250 г солодкої картоплі, 150-200 мл олії, 1 ст. ложка меду, сік одного лимона, жменя кунжутного насіння.

Картоплю почистити й нарізати тонкими довгими шматочками. Залити холодною водою й вимочувати впродовж 5 хвилин. У сковороді розігріти олію (олія має бути такої температури, щоб шматочок хліба зазолотився в ній за 30 секунд). Шматочки картоплі смажити в олії приблизно по 5 хвилин, після чого викладати картоплю на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. У невеликій каструльці прогріти мед із лимонним соком. Полити цією глазур'ю картоплю й присипати її кунжутним насінням.

Манго з малиновим соусом

Необхідні продукти: 350 г замороженої малини, 3 м'яких манго, 2 ст. ложки цукру, сік половинки лимона, пучок м'яти.

Збити злегка розморожену малину в блендері, протерти через сито, додати цукор і перемішати. Розрізати манго навпіл, видалити кісточку. М'якоть манго нарізати кубиками. Викласти на тарілку, побризкати соком лимона, полити малиновим соусом і присипати листям м'яти.

http://www.edimdoma.ru/