«Їмо вдома. Недільний обід»

Телеканал СТБ

Юлі дуже подобається приймати в себе друзів, пригощати їх смачними стравами й весело спілкуватися. Та будь-яка людина цінує й нечасті в наш божевільний час тихі сімейні обіди. Юля просто обожнює готувати для своїх улюблених рідних. Сьогодні вона подавала на обід баранину із квасолею й пореєм, салат із сьомгою та горіхово-кавовий торт.

Дивіться програму «Їмо вдома» у п'ятницю, 18 січня, о 18:10 на СТБ.


Баранина із квасолею й пореєм

Необхідні продукти: 600 г баранини, 250 г квасолі, 4 невеликих стебла цибулі-порею, 6–7 зубчиків часнику, 2 дрібки листів тім’яна, 3–4 ст. ложки олії, пучок м'яти й кінзи, морська сіль.

Квасолю замочити мінімум на 4 години, потім відварити, лише наприкінці варіння додавши сіль. У важкій каструлі розігріти олію, додати нарізану невеликими шматочками баранину й обсмажити на сильному вогні до появи легкої золотавої скоринки. Цибулю-порей нарізати кружечками, часник крупно порубати. Баранину шумівкою викласти на тарілку, а в олію, що залишилася, додати цибулю й часник і, помішуючи, обсмажити до прозорості. Повернути баранину в каструлю, туди ж відправити відварену квасолю, листи тім’яна й десь півлітра гарячої води. Усе ретельно перемішати, накрити папером для випічки й тушкувати 1 годину в духовці за температури 150 градусів. Готову страву посолити й присипати кінзою й м'ятою.

Салат із сьомгою

Необхідні продукти: 2 стейки сьомги, 200 г листя салату (фріссе, Романо, лолло россо або будь-якого іншого, який вам подобається), 50 мл білого винного оцту, сік 2-х лимонів, сік одного лайма, 2 ст. ложки коричневого цукру, 2 зірочки бадьяна, 10 горошин білого перцю, чайна ложка насіння коріандру, половина цибулини, 1 велика морква, 1 зубчик часнику, оливкова олія, жменя листя кінзи, чорний перець горошком, морська сіль.

Оцет змішати із соком цитрусових, додати цукор, бадьян, коріандр і білий перець, поставити на вогонь, довести до кипіння й усипати 8 горошин чорного перцю. Нарізавши цибулю тонкими півкільцями, а моркву — довгими тонкими смужками, додати їх у соус. Туди ж кинути розчавлений зубчик часнику. Варити 5–10 хвилин, потім додати 30–40 мл оливкової олії. Стейки сьомги обваляти в оливковій олії з додаванням потовченої суміші солі й чорного перцю й обсмажити на сковороді. Викласти листя салату на велику тарелю, зверху прикрасити м'якоттю сьомги, полити соусом і присипати кінзою.

Горіхово-кавовий торт

Необхідні продукти: 400 г розм'якшеного вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 150 г цукру, 150 г волоських горіхів, 3 яйця, 8 ст. ложок розчинної кави (можна використати ячмінну каву або каву без кофеїну), 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.

Приготувати крем. 4 ст. ложки кави розчинити в 2-х ст. ложках гарячої води, подрібнити горіхи, збити 200 г масла із цукровою пудрою, додати половину подрібнених горіхів і розчинну каву. Поставити крем на 30 хвилин у холодильник.
Замісити тісто. 4 ст. ложки кави розчинити в 2-х ст. ложках гарячої води. Збити 200 г вершкового масла й цукор, по одному вводячи яйця. Усипати просіяне борошно й розпушувач. Додати 4 ст. ложки розчиненої кави й трошки подрібнених горіхів. Добре все вимісити. Викласти дві рознімні форми папером для випічки, змастити папір вершковим маслом. Розподілити тісто по формах і випікати в духовці до готовності 35–40 хвилин. Остиглі коржі просочити коньяком, змастити кремом, уклавши один на одний, і присипати рештою подрібнених волоських горіхів.

http://www.edimdoma.ru/