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
«Їмо вдома. Недільний обід» | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Недільний обід»

Телеканал СТБ

Юлі дуже подобається приймати в себе друзів, пригощати їх смачними стравами й весело спілкуватися. Та будь-яка людина цінує й нечасті в наш божевільний час тихі сімейні обіди. Юля просто обожнює готувати для своїх улюблених рідних. Сьогодні вона подавала на обід баранину із квасолею й пореєм, салат із сьомгою та горіхово-кавовий торт.

Дивіться програму «Їмо вдома» у п'ятницю, 18 січня, о 18:10 на СТБ.


Баранина із квасолею й пореєм

Необхідні продукти: 600 г баранини, 250 г квасолі, 4 невеликих стебла цибулі-порею, 6–7 зубчиків часнику, 2 дрібки листів тім’яна, 3–4 ст. ложки олії, пучок м'яти й кінзи, морська сіль.

Квасолю замочити мінімум на 4 години, потім відварити, лише наприкінці варіння додавши сіль. У важкій каструлі розігріти олію, додати нарізану невеликими шматочками баранину й обсмажити на сильному вогні до появи легкої золотавої скоринки. Цибулю-порей нарізати кружечками, часник крупно порубати. Баранину шумівкою викласти на тарілку, а в олію, що залишилася, додати цибулю й часник і, помішуючи, обсмажити до прозорості. Повернути баранину в каструлю, туди ж відправити відварену квасолю, листи тім’яна й десь півлітра гарячої води. Усе ретельно перемішати, накрити папером для випічки й тушкувати 1 годину в духовці за температури 150 градусів. Готову страву посолити й присипати кінзою й м'ятою.

Салат із сьомгою

Необхідні продукти: 2 стейки сьомги, 200 г листя салату (фріссе, Романо, лолло россо або будь-якого іншого, який вам подобається), 50 мл білого винного оцту, сік 2-х лимонів, сік одного лайма, 2 ст. ложки коричневого цукру, 2 зірочки бадьяна, 10 горошин білого перцю, чайна ложка насіння коріандру, половина цибулини, 1 велика морква, 1 зубчик часнику, оливкова олія, жменя листя кінзи, чорний перець горошком, морська сіль.

Оцет змішати із соком цитрусових, додати цукор, бадьян, коріандр і білий перець, поставити на вогонь, довести до кипіння й усипати 8 горошин чорного перцю. Нарізавши цибулю тонкими півкільцями, а моркву — довгими тонкими смужками, додати їх у соус. Туди ж кинути розчавлений зубчик часнику. Варити 5–10 хвилин, потім додати 30–40 мл оливкової олії. Стейки сьомги обваляти в оливковій олії з додаванням потовченої суміші солі й чорного перцю й обсмажити на сковороді. Викласти листя салату на велику тарелю, зверху прикрасити м'якоттю сьомги, полити соусом і присипати кінзою.

Горіхово-кавовий торт

Необхідні продукти: 400 г розм'якшеного вершкового масла, 150 г цукрової пудри, 150 г цукру, 150 г волоських горіхів, 3 яйця, 8 ст. ложок розчинної кави (можна використати ячмінну каву або каву без кофеїну), 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.

Приготувати крем. 4 ст. ложки кави розчинити в 2-х ст. ложках гарячої води, подрібнити горіхи, збити 200 г масла із цукровою пудрою, додати половину подрібнених горіхів і розчинну каву. Поставити крем на 30 хвилин у холодильник.
Замісити тісто. 4 ст. ложки кави розчинити в 2-х ст. ложках гарячої води. Збити 200 г вершкового масла й цукор, по одному вводячи яйця. Усипати просіяне борошно й розпушувач. Додати 4 ст. ложки розчиненої кави й трошки подрібнених горіхів. Добре все вимісити. Викласти дві рознімні форми папером для випічки, змастити папір вершковим маслом. Розподілити тісто по формах і випікати в духовці до готовності 35–40 хвилин. Остиглі коржі просочити коньяком, змастити кремом, уклавши один на одний, і присипати рештою подрібнених волоських горіхів.

http://www.edimdoma.ru/