«Їмо вдома. Пельменна»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля вчила Марусю ліпити пельмені й вареники. Разом вони приготували пельмені зі свининою й яловичиною, вареники з беконом, картоплею та кропом, а також вареники із сиром і вареники з вишнею.

Дивіться програму «Їмо вдома. Пельменна» у четвер, 17 січня, о 18:10 на СТБ.


Пельмені зі свининою й яловичиною

Необхідні продукти: 0,5 кг свинини, 0,5 яловичини (можна взяти менше, головне – у рівних пропорціях), 1 велика цибулина, 2 ст. ложки дуже холодної води, морська сіль, мелений чорний перець.

Для тіста: 2 склянки борошна, приблизно 2/3 склянки дуже холодної води, 1 жовток, 1 ст. ложка соняшникової олії, дрібка морської солі.

Прокрутити м'ясо через м'ясорубку разом із цибулиною. Щедро поперчити й посолити, додати холодну воду й добре перемішати фарш.

Борошно перемішати із сіллю й просіяти через сито. Додати в борошно жовток, соняшникову олію й, потроху додаючи воду, добре вимісити тісто. Присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто якомога тонше. Вирізати з тіста за допомогою чашки або склянки кружечки. Сформувати пельмені, поклавши трошки фаршу на тісто й защипнувши кінці. Варити у великій каструлі з підсоленою водою протягом 8-10 хвилин, вийняти шумівкою й подавати зі сметаною або соєвим соусом.

Вареники з картоплею, беконом і кропом

Необхідні продукти для тіста: 2 склянки борошна, ¾ склянки холодної води, ¼ ч. ложки солі.

Для начинки: 4 картоплини, 10 смужок сирокопченого бекону або сала з м'ясним прошарком, 1 цибулина, 1 ч. ложка сухого кропу, 1 ст. ложка соняшникової олії, вершкове масло, пучок свіжого кропу.

Борошно разом із сіллю просіяти, додати воду й замісити тісто. Відправити на півгодини в холодильник. Відварити картоплю. Цибулю дрібно порізати, бекон нарізати невеликими шматочками. У сковороді розігріти олію й обсмажити цибулю разом із беконом. Розім'яти картоплю, додати бекон із цибулею, кріп і вимісити все до однорідного стану. Сформувати вареники, поклавши трошки начинки, змазати краї водою, зліпити їх і защипнути. Відварити в підсоленій воді й подавати, поливши розтопленим вершковим маслом і присипавши свіжим кропом.

Вареники із сиром

Необхідні продукти для начинки: 200 г жирного й сухого м’якого сиру, 1 жовток, 1 ст. ложка цукру, ½ ч. ложки солі.

Зробити тісто для вареників. Сир протерти через сито, додати жовток, цукор і сіль. Усе перемішати до однорідного стану. Присипавши робочу поверхню борошном, розкачати тісто якомога тонше. Вирізати з тіста кружечки. Сформувати вареники, поклавши трохи начинки, змазати краю водою, зліпити їх і защипнути. Відварити вареники у великій каструлі з підсоленою водою й подавати зі сметаною.

Вареники з вишнею

Необхідні продукти для начинки: 300 г свіжої або замороженої вишні, 0,5 склянки цукру.

Зробити тісто для вареників. Розморожену вишню присипати цукром і дати постояти деякий час. Половину вишень разом із соком перекласти в невеличку каструльку, всипати ще 2 ст. ложки цукру, поставити на вогонь і уварити все до стану сиропу.
Сформувати вареники, поклавши на кружечок тіста 2-3 вишеньки (без соку!) і, змазавши водою краї, зліпити вареники.Відварити вареники в підсоленій воді. Подавати, поливши вишневим сиропом.

http://www.edimdoma.ru/