«Їмо вдома. Марусі виповнилося сім років!»

Телеканал СТБ

Марусі виповнилося 7 років! На честь цієї врочистої події Юля спекла для дочки її улюблений шоколадно-медовий торт, запекла рибу з родзинками й кедровими горішками, а також зробила салат зі шпинату та м'яти з лимоном.

Дивіться програму «Їмо вдома. Марусі виповнилося сім років!» у середу, 16 січня, о 18:10 на СТБ.


Шоколадно-медовий торт у шоколадній глазурі

Необхідні продукти: 200 г цукру, 200 г розм'якшеного вершкового масла, 200 г борошна, 3 яйця, 1 ст. ложка какао, 1 ч. ложка соди, 100 мл меду, 100 г шоколаду , 200 мл дуже гарячої води, 300 мл вершків 35% жирності.

Для глазурі: 200 г чорного шоколаду (мінімум 70 % какао), 70 г меду, 50 мл води.

Усі інгредієнти помістити в невеличку каструльку й, помішуючи, на малому вогні довести до гладкого однорідного стану глазурі.

Розігріти духовку до 190° С.
Збити в кухонному комбайні масло із цукром. По одному додавати яйця, попередньо перемішавши кожне яйце з 1 ст. ложкою борошна. Змішати решту борошна з содою. Розтопити на водяній бані шоколад. Додати в масляно-яєчну масу просіяне какао й частинами вводити просіяне борошно із содою. Додати мед, розтоплений шоколад, влити гарячу воду. Вимісити все на невеликій швидкості до однорідного стану. Викласти рознімний лист папером для випічки, змастити папір маслом. Викласти у форму тісто й випікати не менш як годину. Вийняти гарячий торт із форми, дочекатися, поки він трохи охолоне, потім змазати його шоколадною глазур'ю. Подавати торт зі збитими вершками.

Риба, запечена з кедровими горішками й родзинками

Необхідні продукти: 4 невеликі риби (можна взяти будь-яку рибу, патрану, але з головою), 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 8 оливок (кісточки вийняти), 1 ст. ложка каперсів, 50 г кедрових горішків, 2 ст. ложки чорних родзинок, 4 ст. ложки оливкової олії, 2 гілочки розмарину, ¼ ч. ложки каррі, дрібно натерта цедра одного лимона, сік половинки лимона, 1 учорашній батон, 10–15 горошин чорного перцю, щедра дрібка морської солі.

Духовку розігріти до 180°С.
Розігріти 2 ст. ложки оливкової олії й обсмажити дрібно нарізаний лук і часник. Потім додати оливки, каперси, кедрові горішки, листя розмарину й каррі. Смажити кілька хвилин, потім зняти з вогню. Зрізати з батона кірку й подрібнити м'якоть у крихту. Додати в сковороду 2–3 ст. ложки хлібної крихти, цедру лимона й прогріти ще раз на повільному вогні. Подрібнивши у ступці чорний перець і морську сіль, натерти цією сумішшю рибу з обох боків. Наповнити рибу начинкою, укласти в глибокий вогнетривкий посуд, присипати начинкою, що залишилася. Побризкати лимонним соком і 2 ст. ложками оливкової олії. Запікати 25 хвилин, накривши посуд кришкою. Потім зняти кришку й запікати ще 5 хвилин.

Салат зі шпинату та м'яти з лимоном

Необхідні продукти: 150 г свіжого шпинату, велика жменя листя м'яти, 1 лимон, 2–3 ст. ложки оливкової олії, дрібка морської солі й меленого перцю.

Шпинат помити, просушити, порізати й перемішати з листям м'яти. Зрізати з лимона шкірку й нарізати м'якоть лимона кружечками завтовшки 5 мм. Потім розрізати кожний кружечок ще на 8 частин і перемішати з листям. Посолити й поперчити, побризкати оливковою олією, перемішати й відразу подавати.

http://www.edimdoma.ru/