«Їмо вдома. Італійські канікули»

Телеканал СТБ

Цього літа Юля гостювала у своїх друзів в Італії. Вона багато подорожувала й побувала на фабриках, де роблять справжні італійські сири «Пармезан» і «Горгонзола». У цьому випуску вона поділилася з нами лише деякими своїми враженнями про Італію й італійську кухню, чи не найцікавішу та найзнаменитішу в світі.

Дивіться програму «Їмо вдома» у вівторок, 15 січня, о 18:10 на СТБ.


Лимонні спагеті

Необхідні продукти: 500 г спагеті, 200–250 г оливкової олії, 150 г сиру «Пармезан», сік чотирьох лимонів, дрібно натерта цедра одного лимона, велика жменя василька.

У підсоленій і підмасленій воді відварити спагеті (не переварити!) і відкинути на друшляк, щоб вся вода стекла. Поки варяться макарони, зробити соус. На дрібній тертці натерти «Пармезан». Потім, поступово додаючи в натертий сир оливкову олію й лимонний сік, вимісити усе до стану густого соусу. Заправити макарони соусом, додати свіжий васильок і перемішати. Викласти спагеті на тарілки, присипати пармезаном, цедрою лимона й свіжими листиками василька.

Суп із мідій

Необхідні продукти: 1 кг мідій, 100 мл сухого білого вина, 2 стебла селери з листиками, пучок петрушки, 2 зубчики часнику, 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка соєвого соусу, хліб.

У великій і глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Додати нарізані селеру, часник і кілька гілочок петрушки. Злегка обсмажити, влити вино. Коли вино трошки випарується, додати мідії, 1-2 ополоники гарячої води та соєвий соус. Тільки-но мідії розкриються – вони готові. Хліб нарізати й обсмажити з обох боків на сковороді, не додаючи олії. Присипати суп свіжою петрушкою й подавати із хлібними грінками.

Легкий пиріг із сиром «Маскарпоне» та ягодами

Необхідні продукти: 250 г сиру « Маскарпоне», 250 г бісквітного печива (або будь-якого іншого, яке вам подобається), 60 г вершкового масла, 1 ст. ложка цукру, ванільна паличка або кілька крапель ванільної есенції, будь-які ягоди (суниця, ожина, малина, лохина, чорниця або порічка).

Рознімну форму вистелити папером для випічки, намастивши його з обох боків вершковим маслом. Печиво розкришити. Це можна зробити за допомогою кухонного комбайна або, поклавши печиво в поліетиленовий пакет, побити його качалкою. Додати м'яке вершкове масло й ретельно перемішати із крихтами. Рівномірно розподіливши, викласти тісто тонким шаром у форму. Поставити на 5 хвилин у морозильну камеру.

Відокремити жовток від білка. Розтерти жовток із цукром. Додати ванільну есенцію або зернятка ванілі й сир «Маскарпоне». Добре перемішати. Білок збити в піну й обережно змішати з ванільним кремом. Викласти крем за допомогою кулінарного шприца на тісто й поставити на деякий час у холодильник. Потім вийняти пиріг з форми й покласти просто на крем якнайбільше ягід.

http://www.edimdoma.ru/