«Їмо вдома. Ковзанка» – рецепти морквяного пирога, рисових млинців та риби з оливками

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля із друзями ходила на ковзанку. Перед походом усім слід було підкріпитися. Юля спекла морквяний пиріг, приготувала рибу з рисовими млинчиками й салат із печериць із авокадо.

Дивіться «Їмо вдома. Ковзанка» у понеділок, 14 січня, о 15:45 на СТБ.


Морквяний пиріг

Необхідні продукти: морква — 1 кг, вершкове масло — 100 г, борошно — 150 г, яйця — 4 шт., коричневий цукор — 80 г, вершки 35% — 375 мл, вода — 2–3 ст. ложки, цедра й сік одного апельсина.

Моркву нарізати великими шматочками й відварити на парі протягом 30 хвилин. 75 грамів вершкового масла порубати з борошном до стану великої крихти. Додаючи воду, замісити тісто. Змастити рознімну форму вершковим маслом, на дно форми рівним шаром викласти тісто. Проткнути тісто виделкою й поставити форму з тістом у холодильник на 30–40 хвилин. З апельсина зняти цедру й вичавити сік. Збити яйця із цукром так, щоб маса збільшилася в обсязі. Увести в яйця вершки, продовжуючи збивати. Проварену моркву подрібніти міксером разом із апельсиновим соком до консистенції пюре. Морквяне пюре перемішати з яєчною масою й додати цедру апельсина. Вийняти форму з тістом із холодильника, на тісто викласти морквяну масу, зверху покласти кілька шматочків вершкового масла. У розігрітій до 180єС духовці випікати пиріг 35–40 хвилин.

Рисові млинці

Необхідні продукти: круглий рис — 300 г, цибуля — 1 шт., сухі білі гриби — 50 г, біле сухе вино — 90 мл, яйце — 1 шт., рисове борошно — 2–3 ст. ложки, петрушка, кріп, сіль, соняшникова олія, оливкова олія.

Сухі гриби замочити на 10 хвилин у теплій воді. Цибулину дрібно порізати. У великій сковороді розігріти оливкову олію, додати туди цибулю і трошки підсмажити її, щоб стала прозорою. Усипати рис і добре перемішати. Потім додати 90 мл сухого вина. Час від часу доливати воду. Гриби віджати, нарізати й додати в рис, посолити й поперчити. Подрібніти зелень петрушки й кропу, додати в сковороду, перемішати й викласти в глибокий посуд. Збити виделкою яйце й додати його в рис, після чого всипати туди 2 ст. ложки рисового борошна. З рису сформувати млинчики й обваляти їх у рисовому борошні. Добре розігріти сковорідку й випікати млинці на будь-якій олії.

Риба, запечена з оливками й каперсами

Необхідні продукти: філе білої риби — 4 шт., зелені оливки — 12–15 шт., каперси — 3 чайні ложки, цибулина — Ѕ шт., часник — 2 зубчики, біле вино — 150 мл, маслинова олія — 10 ложок, приправа для риби, сіль, білий перець, кріп.

Цибулю подрібніти, додати в неї каперси й розрізані навпіл оливки й часник. У жаротривкий посуд укласти 2 філе риби, зверху додати подрібнену цибулю з оливками, каперсами й часником. Посипати приправою для риби й посолити. Зверху на начинку укласти решту філе риби, посолити, поперчити, полити вином і маслиновою олією. Накрити й залишити маринуватися 5–10 хвилин, потім розігріти духовку й випікати 20 хвилин. Готову рибу посипати кропом.

Салат із печериць із авокадо

Необхідні продукти: печериці — 300 г, авокадо — 1 шт., лимон — 1 шт., маслинова олія, листя м'яти.

Печериці помити, почистити, нарізати тонкими пластинками, полити соком лимона, поперчити, посолити, влити 2–3 ст. ложки маслинової олії й перемішати. Авокадо нарізати великими скибочками, додати печериці, перемішати, посипати листям м'яти.

http://www.edimdoma.ru/