«Їмо вдома. Обід для трудоголіків»

Телеканал СТБ

Коли в людей багато роботи, вони зазвичай не звертають особливої уваги на те, що їдять. Щось перепоїли — й хай! Сьогодні Юля для своїх улюблених трударів приготувала смачний і ситний обід — салат зі стручковою квасолею, сирний пиріг і лимонні біскотті до чаю.

Дивіться «Їмо вдома. Обід для працелюбів» у п'ятницю, 11 січня, о 18:05 на СТБ.


Салат зі стручковою квасолею

Необхідні продукти: 250 г замороженої стручкової квасолі, 8–10 оливок, 50 г будь-якого твердого сиру, 150 г листя салату, 4 смужки бекону або сала, 2 ст. ложки гірчиці із зернятками, 3 ст. ложки білого вина або оцту із сидру, 2 ст. ложки оцту червоного вина, 6 ст. ложок маслинової олії, 3 ст. ложки мигдальної, арахісової або лляної олії, 1 зубчик часнику, четвертинка перцю чилі, жменя листя василька й петрушки.

Салат помити й нарізати. Квасолю опустити в окріп й варити впродовж 1–2 хвилин. Перекласти квасолю в миску й поставити в глибшу посудину, наповнену холодною водою й льодом. Обсмажити смужки бекону або сала до хрусткого стану й викласти на паперовий рушник. Оливки розламати навпіл і видалити кісточки. Зробити соус із гірчиці, маслинової й горіхової олії, двох видів оцту, подрібненого перцю чилі й часнику. Половину соусу додати у квасолю й перемішати. Викласти листя салату на велику тарелю, полити невеликою кількістю соусу. Зверху викласти квасолю, шматочки оливок, кубиками нарізані сир і бекон. Посипати петрушкою й васильком.

Сирний пиріг

Необхідні продукти: 800 г помідорів, 8 яєць, 150 г м'якого або 200 г будь-якого твердого сиру, 100 г сметани, 10 смужок тонко нарізаного бекону або сала, 5 зубчиків часнику, 1 цибулина, 5–6 ст. ложок маслинової олії, Ѕ ч. ложки прованських трав, ј ч. ложки майорану, дрібка морської солі, дрібка меленого чорного перцю.

Розігріти духовку до 150 градусів. Помідори порізати на шматочки, покласти в глибокий лист, полити 4–5 ложками маслинової олії, посипати прованськими травами й майораном. Розчавити плоским боком ножа зубчики часнику й покласти їх на помідори. Відправити в духовку на 20–30 хвилин. Розігріти в сковороді 1 ст. ложку маслинової олії й обсмажити нарізану кільцями цибулю до прозорого, трошки золотавого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. У цій таки сковороді зажарити смужки бекону до хрусткої скоринки, після чого й їх викласти на рушник. ј частину поперчених помідорів протерти через сито, а решту відправити запікати під гриль або в сильно розігріту духовку ще на 5 хвилин. Збити яйця, посолити й поперчити, додати нарізаний кубиками сир, сметану, протертий помідоровий соус, лук, бекон і підсмажені помідори. Побризкати форму для випічки маслиновою олією і викласти яєчно-помідорову масу. Зверху покласти ще кілька шматочків сиру й відправити пиріг у духовку (160°С) на 40 хвилин.

Лимонні біскотті

Необхідні продукти: 400 г борошна, 2 лимони, 200 г цукру, 3 яйця, 2 жовтки, 3 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложка розпушувача, 130 г мигдалю, 130 г горіха «пекан», 3 ст. ложки гречаного або кукурудзяного борошна.

Духовку розігріти до 150 градусів. Збити в блендері 3 яйця й 2 жовтки із цукром до збільшення маси в обсязі вдвічі. Розтопити в невеликій каструльці вершкове масло. Просіяти борошно разом із розпушувачем. Половину всіх горіхів стовкти в ступці, щоб вийшли шматочки різних розмірів. Натерти дрібно цедру 2-х лимонів. Додати до жовтків із цукром горіхи, просіяне борошно з розпушувачем, цедру лимона, влити тонким струмком розтоплене масло, сік половини лимона, усипати гречане або кукурудзяне борошно й все добряче вимісити. Присипати робочу поверхню борошном, викласти на неї тісто, розділити тісто на три рівні частини. Скачати кожну частину тіста в батон і покласти на змазаний вершковим маслом лист. Випікати 40 хвилин. Потім розрізати кожний батон на шматочки 1–1,5 см (різати слід, поки батони ще гарячі). Застелити лист папером для випічки, укласти нарізане й відправити ще на 5–7 хвилин у духовку.

http://www.edimdoma.ru/