«Їмо вдома. Варіації на іспанську тему»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля й далі знайомитиме нас із стравами іспанської кухні. Вона приготувала омлет із грибами й курячою печінкою на тостах, кус-кус із бобовими та марокканський десерт із сухофруктів.

Дивіться програму «Їмо вдома. Варіації на іспанську тему» у четвер, 10 січня, о 18:05 на СТБ.


Омлет із грибами й курячою печінкою

Необхідні продукти: 300 г грибів, 200 г курячої печінки, 3 яйця, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ст. ложка маслинової олії, 1 батон білого хліба, 5 пір’їн зеленої цибулі, невеликий пучок василька, дрібка сухого кропу, мелений чорний перець, морська сіль.

Цибулю нарізати півкільцями, часник – кружечками. Розігріти в сковороді маслинову олію й обсмажити цибулю із часником. Додати нарізані шматочками гриби, кріп, посолити й поперчити. Додати курячу печінку й смажити все разом 3-4 хвилини. Нарізати хліб і підсмажити тости. Трошки збити три яйця й додати до печінки із грибами. Усе ретельно перемішати й зняти з вогню. Додати дрібно нарізану цибулю й васильки, порубати все ножем і викласти на тости.

Кус-кус із бобовими й овочами

Необхідні продукти: 75 г гороху нут, 75 г квасолі, 75 г сочевиці, 75 г гороху, 50 г консервованої кукурудзи, 1 склянка кус-куса, 2 цибулини, 1 великий соковитий помідор, 1 баклажан, 1 цукіні, 3 зубчики часнику, 4–5 ст. ложок маслинової олії, сік половини лимона, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ч. ложка сухої паприки (пластівцями), жменя дрібно рубаної кінзи, морська сіль.

Відварити квасолю, сочевицю, горох і горох нут, дотримуючись рекомендацій на упакуванні. Перемішати всі бобові, прогріти все разом ще 5-7 хвилин. Нарізати цибулю, часник, баклажан, цукіні й помідор. Розігріти в сковороді 1 ст. ложку маслинової олії, обсмажити цибулю й часник, потім додати баклажан, цукіні й помідор. Додати до овочів сочевицю, горох і квасолю, усе перемішати, накрити кришкою й тушкувати на повільному вогні десь годину. Наприкінці щедро посолити, додати консервовану кукурудзу та зняти з вогню. Кус-кус залити склянкою підсоленого окропу й додати вершкове масло. Коли кус-кус всотає всю воду, заправити його 3-4 ст. ложками маслинової олії, соком лимона, додати паприку й кінзу.

Марокканський десерт із сухофруктів

Необхідні продукти: по жмені різних сухофруктів (інжир, чорнослив, фініки, абрикоси, ізюм, яблука), 1 лавровий лист, 1 зірочка бадьяна, кардамон, 2 гвоздики, 1 паличка кориці, дрібка мускатного горіха, дрібка меленої кориці, 1 ч. ложка натертого імбиру, ванільне морозиво.

Залити всі сухофрукти окропом, додати лавровий лист, розламаний кардамон, гвоздику, паличку кориці й бадьян. Поставити все на вогонь і уварити до стану густого соусу. Додати мускатний горіх, корицю й імбир, все ретельно перемішати. Подавати з кулькою ванільного морозива.

http://www.edimdoma.ru/