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
«Їмо вдома. Варіації на іспанську тему» | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Їмо вдома. Варіації на іспанську тему»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля й далі знайомитиме нас із стравами іспанської кухні. Вона приготувала омлет із грибами й курячою печінкою на тостах, кус-кус із бобовими та марокканський десерт із сухофруктів.

Дивіться програму «Їмо вдома. Варіації на іспанську тему» у четвер, 10 січня, о 18:05 на СТБ.


Омлет із грибами й курячою печінкою

Необхідні продукти: 300 г грибів, 200 г курячої печінки, 3 яйця, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ст. ложка маслинової олії, 1 батон білого хліба, 5 пір’їн зеленої цибулі, невеликий пучок василька, дрібка сухого кропу, мелений чорний перець, морська сіль.

Цибулю нарізати півкільцями, часник – кружечками. Розігріти в сковороді маслинову олію й обсмажити цибулю із часником. Додати нарізані шматочками гриби, кріп, посолити й поперчити. Додати курячу печінку й смажити все разом 3-4 хвилини. Нарізати хліб і підсмажити тости. Трошки збити три яйця й додати до печінки із грибами. Усе ретельно перемішати й зняти з вогню. Додати дрібно нарізану цибулю й васильки, порубати все ножем і викласти на тости.

Кус-кус із бобовими й овочами

Необхідні продукти: 75 г гороху нут, 75 г квасолі, 75 г сочевиці, 75 г гороху, 50 г консервованої кукурудзи, 1 склянка кус-куса, 2 цибулини, 1 великий соковитий помідор, 1 баклажан, 1 цукіні, 3 зубчики часнику, 4–5 ст. ложок маслинової олії, сік половини лимона, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ч. ложка сухої паприки (пластівцями), жменя дрібно рубаної кінзи, морська сіль.

Відварити квасолю, сочевицю, горох і горох нут, дотримуючись рекомендацій на упакуванні. Перемішати всі бобові, прогріти все разом ще 5-7 хвилин. Нарізати цибулю, часник, баклажан, цукіні й помідор. Розігріти в сковороді 1 ст. ложку маслинової олії, обсмажити цибулю й часник, потім додати баклажан, цукіні й помідор. Додати до овочів сочевицю, горох і квасолю, усе перемішати, накрити кришкою й тушкувати на повільному вогні десь годину. Наприкінці щедро посолити, додати консервовану кукурудзу та зняти з вогню. Кус-кус залити склянкою підсоленого окропу й додати вершкове масло. Коли кус-кус всотає всю воду, заправити його 3-4 ст. ложками маслинової олії, соком лимона, додати паприку й кінзу.

Марокканський десерт із сухофруктів

Необхідні продукти: по жмені різних сухофруктів (інжир, чорнослив, фініки, абрикоси, ізюм, яблука), 1 лавровий лист, 1 зірочка бадьяна, кардамон, 2 гвоздики, 1 паличка кориці, дрібка мускатного горіха, дрібка меленої кориці, 1 ч. ложка натертого імбиру, ванільне морозиво.

Залити всі сухофрукти окропом, додати лавровий лист, розламаний кардамон, гвоздику, паличку кориці й бадьян. Поставити все на вогонь і уварити до стану густого соусу. Додати мускатний горіх, корицю й імбир, все ретельно перемішати. Подавати з кулькою ванільного морозива.

http://www.edimdoma.ru/