«Їмо вдома. Іспанія»

Телеканал СТБ

Нещодавно Юля відвідала Іспанію, де погуляла оливковими гаями та поспостерігала за збиранням урожаю. Після подорожей каталонськими ресторанами й кав’ярнями назбиралося чимало цікавих рецептів, якими вона поділиться із глядачами в найближчих програмах. Сьогодні Юля приготувала закуску з моркви, спекла рибний пудинг із сьомгою й пампушки зі шпинатом.

Дивіться програму «Їмо вдома» в середу, 9 січня, о 18:00 на СТБ.


Закуска з моркви

Необхідні продукти: 250 г невеликої молоденької моркви, 1 ч. ложка рідкого меду, 3 ч. ложки маслинової олії, 2 ст. ложки соєвого соусу, жменя листів василька (або іншої зелені), морська сіль, мелений чорний перець.

Моркву почистити, помити й розрізати уздовж на чотири частини. Викласти на лист, полити медом, маслиновою олією й соєвим соусом. Запікати 15–20 хвилин. Готову моркву поперчити, посолити й присипати васильком.

Рибний пудинг із сьомгою

Необхідні продукти: 300 г філе сьомги, 4 яйця, 250 мл вершків (33% жирності), 1 помідор (натерти на тертці, шкурку викинути), жменя домашніх сухарів, вершкове масло, 5–8 горошин чорного перцю, дрібка сушеної солодкої паприки, морська сіль.

Духовку розігріти до 180 градусів.
Сьомгу відварити протягом 5 хвилин, додавши у воду кілька горошин чорного перцю. Розтерти в ступці 5 горошин чорного перцю й дрібку морської солі. Збити яйця в блендері, додати сіль із перцем і паприку. Продовжуючи збивати, влити вершки, додати м'якоть помідора. Розібрати сьомгу за допомогою ножа й виделки на невеликі шматочки й додати у вершково-жовткову масу, усе перемішати. Змастити невеликі формочки для випічки вершковим маслом, присипати сухарями. Наповнити формочки тістом із сьомгою й поставити в глибокий лист, наповнений гарячою водою. Випікати 25–30 хвилин.

Пампушки зі шпинатом

Необхідні продукти: 300 г борошна, 1 склянка води, 250 г шпинату, 5 г сухих дріжджів, 100-200 г блакитного сиру (нарізати невеликими кубиками), 1 ст. ложка маслинової олії, 1 ч. ложка вершкового масла, дрібка приправи до салатів, дрібка цукру, морська сіль.

Перемішати борошно, дріжджі, дрібку солі й цукру, додати воду й замісити тісто. Прикрити посуд із тестом плівкою й залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло. Присипати обробну дошку борошном і злегка вимісити тісто. Розкачати тісто й викласти його на змащений маслиновою олією круглий лист. Прим'яти тісто кінчиками пальців і залишити ще на кілька хвилин. Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин. Вийняти пампушку з духовки, розрізати її на чотири частини, кожну частину розрізати уздовж на дві половинки. У глибокій сковороді розтопити вершкове масло й маслинову олію, посолити, посипати приправою й додати шпинат. Накрити сковороду кришкою й на дуже повільному вогні потомити шпинат 5–7 хвилин. Викласти на кожну частину тесту шпинат, шматочки сиру й накрити другою частиною тіста. Покласти пампушки на розігріту сковороду, накрити кришкою й смажити по 2–3 хвилини з кожного боку.

http://www.edimdoma.ru/