«Їмо вдома» – рецепт: пиріг «Зебра»

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля з подругою та дітьми ходили до цирку. Після вистави всі зголодніли, й Юля вирішила почастувати своїх гостей куркою в кускусі з мигдалем, а на десерт спекти пиріг «Зебра».

Курка в мигдалі

Необхідні продукти: куряче філе — 4 шт., кускус — 300 г, червоний болгарський перець — 2 шт., великі помідори — 3 шт., цибуля-шалот – 2 шт., очищений мигдаль — 50 г, родзинки — 3 ст. ложки, петрушка — 1 пучок, винний оцет, оливкова олія, горіхова олія, сіль, перець.

Родзинки залити винним оцтом і залишити на 15–20 хвилин. На сковорідці-гриль або в духовці запекти червоні перці так, щоб шкірочка почорніла. Перці покласти в поліетиленовий пакет на 5 хвилин, потім зняти з них шкірочку й видалити насіння, зрізавши плодоніжку. Перці нарізати смужками. Кускус залити окропом і поставити на вогонь на 2 хвилини, додавши 1 столову ложку оливкової олії. З помідорів зняти шкірочку, нарізати їх кубиками й покласти в сито, щоб позбутися зайвого соку. Дрібно нарізати цибулю-шалот. У розігріту сковорідку влити 2 столові ложки оливкової олії та смажити в ній цибулю протягом 1 хвилини. Зверху на цибулю покласти куряче філе. Курку смажити на кожному боці, не перевертаючи, протягом 10 хвилин. Готову курку посолити, поперчити й нарізати шматочками. Помідори перемішати з родзинками, перцями й нарізаною петрушкою, додати 3 столові ложки оливкової олії й 1 столову ложку горіхової олії, посолити й поперчити. Цей маринад на півгодини покласти в холодильник. У великій мисці перемішати кускус, шматочки курки й маринад. Готову страву посипати мигдалем.

Пиріг «Зебра»

Необхідні продукти: яйця — 3 шт., цукрова пудра — 150 г, вершкове масло — 150 г, борошно — 150 г, дріжджі — Ѕ пакетика, очищений мигдаль (пелюстки) — 50 г, какао-порошок, чорний шоколад — 1 плитка.

Яйця збити із цукровою пудрою. Розтопити вершкове масло й додати його в яйця. Перемішати, потім додати борошно й 1 чайну ложку дріжджів. Тісто гарненько вимісити й розділити на дві частини. В одну частину тіста додати 50 г какао й перемішати, а в другу — 50 г мигдалю й перемішати. Високу й вузьку форму для випічки змастити маслом. За допомогою ложки викласти тісто у форму шарами (шар шоколадного, шар мигдального тощо) Зверху посипати мигдалем, що залишився, і натертим шоколадом. У розігрітій до 180 С духовці випікати пиріг 25–30 хвилин.

Дивіться «Їмо вдома» у понеділок, 7 січня, о 17:00 на СТБ.

http://www.edimdoma.ru