«Їмо вдома. Закінчився Новий рік» – рецепт цибулевого супу

Телеканал СТБ

Свята завершилися… Сьогодні Юля запропонувала варіант розвантажувального дня. Вона приготувала цибульний суп і каталонський крем.


Цибулевий суп
Необхідні продукти: цибуля – 4 шт., вершкове масло – 125 г, батон – 1 шт., твердий сир – 150 г, вода – 1 л, лавровий лист – 2 шт., сіль, перець.
У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Цибулю нарізати півкільцями й помістити в каструлю з розтопленим маслом, добре перемішати, накрити кришкою й залишити тушкуватися на дуже повільному вогні. Коли цибуля стане геть м'якою і трошки карамелізується, влити в каструлю літр окропу, додати 2 лаврових листи, посолити й поперчити. Батон нарізати й підсмажити на сковороді без масла або в духовці. На великій тертці натерти сир. Влити суп у глибоку мисочку, посипати сиром, зверху покласти грінку, також посипану сиром. Миску із супом поставити в духовку на найвищий рівень, щоб сир розплавився.

Каталонський крем
Необхідні продукти: молоко – 750 мл, кориця – Ѕ палички, яйця – 6 шт., кукурудзяне борошно – 1 ст. ложка, цукрова пудра – 120 г.
У каструлю влити 500 мл молока, додати пів палички кориці, поставити на вогонь і довести до кипіння. Яйця збити вінчиком. У молоко, що залишилося, усипати кукурудзяне борошно та цукрову пудру й ретельно перемішати. Отриману масу з'єднати зі збитими яйцями й теплим молоком. Поставити на водяну баню й постійно помішувати доти, доки маса не загусне. Густий крем влити у вогнетривкі креманки й поставити в холодильник на кілька годин. Перед подаванням посипати крем цукром і поставити на кілька хвилин у сильно розігріту духовку, щоб цукор карамелізувався.
Дивіться програму «Їмо вдома» у суботу, 5 січня, о 09:00 на СТБ.
http://www.edimdoma.ru