«Їмо вдома. Новорічний сюрприз для дітей»

Телеканал СТБ

Що залишається робити, коли несподівано приходять гості, приїжджають далекі родичі, забігає «на хвильку» подруга або улюблене чадо запрошує на день народження десяток-другий приятелів? Нічого, крім як піти на кухню й добре провести час за приготуванням частування. Так, як це робить Юлія Висоцька.

Наближається найкраще свято — Новий рік! Особливо його чекають маленькі діти. Сьогодні Юля пропонувала різну смакоту для дитячого новорічного меню. Це були: м'ясна запіканка з Нью-Йорка з картопляним пюре, салат із крабами й сюрприз — новорічний торт «Ельбрус».

Дивіться програму «Їмо вдома» в понеділок, 24 грудня, о 16:10 на СТБ.


М'ясна запіканка з Нью-Йорка

Необхідні продукти: 500 г телятини, 250 г філе індички, 3 шматки білого хліба, 100 мл молока, 1 цибулина-порей, 1 червоний болгарський перець, 1 великий соковитий помідор, 200 г помідорів черрі, 3–4 невеликих помідори, 1 яйце, 1 ч. ложка гірчиці, ј ч. ложки мускатного горіха, пучок петрушки, мелений чорний перець, морська сіль, рослинна олія.

Розігріти духовку до 200° С.

Пропустити м'ясо через м'ясорубку, хліб замочити в молоці. Дрібно порубати болгарський перець, попередньо видаливши насіння. Нарізати цибулю-порей і петрушку. Натерти на тертці великий помідор. Додати в м'ясо болгарський перець, цибулю-порей, петрушку, хліб, яйце, мускатний горіх, гірчицю й натертий помідор. Усе посолити, поперчити й гарненько вимісити. Викласти глибоку довгу форму папером для випічки, змазати рослинною олією. Наповнити форму м'ясом приблизно на ѕ. Розрізати невеликі помідори на четвертинки, а помідори черрі — на половинки. Зверху на м'ясо по всій поверхні викласти половинки й четвертинки помідорів. Посолити й поперчити, зверху присипати орегано. Випікати в розігрітій духовці 45–50 хвилин.

Салат «Окінава» із крабами

Необхідні продукти: 150 г листя салату (краще кількох видів), 200 г крабового м'яса, 2 ст. ложки сиру «Філадельфія», Ѕ ч. ложки хрону «Васабі», 1ч. ложка соєвого соусу, Ѕ ч. ложки гірчиці, сік половинки лайма, дрібно натерта цедра одного лайма, Ѕ ч. ложки дрібно натертого імбиру, 5 зелених цибулин, червоний перець горошком.

Зробити заправку із сиру, васабі, соєвого соусу, гірчиці, соку й цедри лайма, імбиру, ретельно змішавши всі інгредієнти. Цибулю нарізати кільцями. Викласти листя салату на тарілки. У центр на листя покласти шматочки крабів, полити крабове м'ясо заправкою, присипати зеленою цибулею і червоним перцем.

Новорічний торт «Ельбрус»

Необхідні продукти: 500–800 г морозива (краще взяти кількох різних видів), 100 г розм'якшеного вершкового масла, 100 г цукру, 200 г цукрової пудри, 100 г борошна, 25 г кукурудзяного борошна, 6 сирих охолоджених яєць, дрібно натерта цедра одного лимона, ванільна есенція, 1 ч. ложка розпушувача, Ѕ ч. ложки винного оцту.

Відокремити жовтки від білків (для того, щоб білки не нагрівалися, слід поставити їх на годину в холодильник). Розтерти масло із цукром. Додати обидва види борошна, цедру одного лимона, кілька крапель ванільної есенції й вимісити все до однорідної маси. Рознімну форму вистелити папером для випічки, змазати папір вершковим маслом і викласти на неї тісто тонким шаром. Випікати корж 10–12 хвилин. Охолоджені білки збити із дрібкою солі. Не перестаючи збивати, поступово ввести цукрову пудру. Додати кілька крапель ванільної есенції й оцет. У центр остиглого коржа викласти гіркою кульки морозива, а зверху — збиті білки, щоб все морозиво було покрито білковою масою. Запікати в розігрітій до 200°С духовці 5 хвилин. Готовий торт «Ельбрус» можна прикрасити марципанами.

http://www.ntv.ru/