«Їмо вдома» з Юлією Висоцькою

Телеканал СТБ

Сьогодні Юля побувала із друзями на іподромі. Усі повні вражень і, природно, зголодніли. А частуватиме сьогодні ведуча своїх друзів сьомгою із соусом «Тартар», цикорієм, запеченим із твердим сиром, і клафуті з чорносливом.
Пообідаймо разом!

Дивіться «Їмо вдома» з Юлією Висоцькою в понеділок, 17 грудня, о 16:35 на СТБ.


Цикорій, запечений із сиром

Необхідні продукти:

цикорій — 3 шт., вершкове масло — 50 г, твердий сир («Російський», «Пошехонський») — 50 г, часник — 2–3 зубчики, білий хліб (учорашній, трохи підсохлий) — 1 батон, кмин — 1 дрібка, майоран — 1 дрібка, орегано – 1 дрібка.

Зробити домашні сухарі. Для цього поламати підсохлий батон на шматки й подрібніти у блендері (за бажання кірку з батона можна зрізати). Додати в сухарі кмин, майоран, орегано й добряче перемішати. Сухарі можна зберігати деякий час у банці зі щільно закритою кришкою.

Розігріти духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді або жаротривкій формі розтопити вершкове масло. Роздавити бічною стороною ножа зубчики часнику. Розрізати цикорій уздовж на дві частини й обсмажити обидва боки до золотавої скоринки, додавши часник. Присипати цикорій жменею сухарів і натертим на великій тертці сиром. Накрити форму кришкою або фольгою й запікати в духовці близько 30 хвилин.

Сьомга із соусом «Тартар»

Необхідні продукти:

великий стейк сьомги — 2 шт., біле вино — 300 мл, морква — 2 шт., селера — 1 стебло, цибулина — 1 шт., яйце — 1 шт., домашні сухарі — 2–3 жмені, лавровий лист — 1 шт., рослинна олія — 1 ст. ложка, духмяний перець — 3–4 горошини, мелений чорний перець, морська сіль.

Для соусу:

зварені яєчні жовтки — 3 шт., гірчиця — 1 ст. ложка, маслинова олія — 50 мл, сік одного лимона, мариновані огірочки — 2 шт., порубана зелень петрушки й тархуну — 1 велика жменя, морська сіль.

Протерти жовтки через сито, додати гірчицю, маслинову олію, лимонний сік, дрібку солі й збити віночком до кремоподібного стану. Додати дрібно нарізані огірочки, петрушку й кінзу, перемішати. Якщо соус виявиться занадто густим, додати маслинової олії.

Крупно нарізати моркву, селеру й цибулю. Покласти овочі в глибоку каструлю, додати лавровий лист, духмяний перець, сьомгу. Влити 1–1,5 літра води, вино й поставити на вогонь. Коли бульйон закипить, посолити. Припустити сьомгу до напівготовності. Збити вилкою яйце, додавши по дрібці солі й перцю. Обваляти рибу в яйці, потім у сухарях. Розігріти в сковороді рослинну олію. Смажити рибу по 1 хвилині на кожному боці. Перекласти рибу в глибокий лист, запікати в розігрітій духовці 2–3 хвилини. Подавати із соусом «Тартар» і запеченим цикорієм.

Клафуті з чорносливом

Необхідні продукти:

чорнослив без кісточок — 350 г, коньяк (або інший міцний алкоголь) — 30 мл, молоко — 225 мл, 33% вершки – 225 мл, яйця — 4 шт., цукрова пудра — 75 г, борошно — 75 г, вершкове масло — 1 ст. ложка.

Розігріти духовку до 200 градусів. Замочити чорнослив у коньяку на 20 хвилин. Збити вершки електричним міксером на максимальній швидкості. Яйця збити із цукровою пудрою, додати молоко, обережно ввести збиті вершки, просіяне борошно. Викласти широку форму папером для випічки, змазати папір маслом. Віджати злегка чорнослив і викласти на дно форми в один шар, зверху на чорнослив вилити тісто. Випікати 25–30 хвилин.

http://www.edimdoma.ru/