PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
«Звана вечеря. Узбецький плов» | Телеканал СТБ
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Звана вечеря. Узбецький плов»

Телеканал СТБ

Екватор кулінарних змагань учасники та телеглядачі перетнуть разом зі східною красунею Настею. Вона викладає сценічну мову в училищі культури. А у вільний час поспішає за місто, аби пуститися назустріч стрімкому вітру на мотоциклі. Східні народи знані своєю гостинністю, тож вечір обіцяє бути справді теплим і дружнім. Гостей Настя пригостить овочевим салатом «Джус», узбецьким пловом «Куліш» і сочниками «Рахмат».

Дивіться «Звану вечерю» у середу, 5 грудня, о 18:10 на СТБ.

Узбецький плов

Інгредієнти:

1 кг баранини
1 кг рису "італіка"
200 г курдючного сала
200 г рослинної олії
0,5 кг моркви
0,5 кг ріпчастої цибулі
по 10 г барбарису й зіри
4 голівки часнику
сіль за смаком

Приготування страви:

Поставити казан на великий вогонь і добре розігріти його. Взяти обробну дошку й ніж для м'яса, й нарізати жир кубиками зі стороною приблизно 1-1,5 см. Кинути жир у казан. Постійно помішуючи жир, смажити його доти, доки не з'явиться золотава скоринка. Коли шкварки стануть золотаво-коричневими, акуратно вийняти їх з казана за допомогою капкура. При цьому викладати їх на залізне ситечко (яке потрібно тримати над казаном), щоб жир стік зі шкварок. Після цього викласти шкварки на велику тарілку й ужити на свій розсуд. Оскільки курдючний жир швидко вигорає, потрібно негайно влити в казан рослинну олію. Очистити цибулю, взяти обробну дошку й ніж для овочів, нашаткувати цибулю довгими тонкими шматочками. Покласти цибулю в казан і смажити до золотавого кольору. Не забувайте, що вогонь зменшувати не потрібно. На тій самій обробній дошці за допомогою м'ясного ножа нарізати баранину кубиками зі стороною 2,5-3 см. Кинути шматочки м'яса в казан, коли цибуля стане золотавою та смажити, іноді перемішуючи, доти, доки вода з м'яса не вийде. Разом із м'ясом у казан засипати сіль. Моркву помити, очистити. Взяти обробну дошку й ніж для різання овочів і нашаткувати моркву тонкими довгими смужками. Після того як на м'ясі з'явиться скоринка й воно стане коричневого кольору, всипати в казан моркву. Трошки підсмажити моркву протягом 2-3 хвилин. Після цього вилити в казан літр води. Найкраще, якщо це буде джерельна вода. У жодному разі не наливати в плов воду з-під крана. Це зіпсує його смак. Після того як вода закипить, покласти в казан барбарис і зір. Не забудьте зменшити вогонь приблизно наполовину. Після спецій у казан слід покласти часник. Для цього ретельно вимити голівки часнику, але в жодному разі їх не чистити. Часник завжди кладуть у плов цілими голівками. Через 15 хвилин голівки часнику слід вийняти, але не викидати, бо вони ще знадобляться. Коли м'ясо з овочами й спеціями покипить півгодини, спробувати суміш і, якщо бракуватиме солі, досолити. Потім рис відкинути на друшляк, щоб злити воду. Усипати рис у казан, розрівняти його, додати вогонь, щоб рис був розсипчастим, і тушкувати близько 40 хвилин.

Після того як рис побуде в казані близько 10 хвилин, перемішати його. Зверху для краси трошки присипати залишками зіра. Перемішувати дуже акуратно, і тільки рис, у жодному разі не перемішувати рис із м'ясом, інакше рис і м'ясо пересушаться. Розрівняти рис, встромити голівки часнику. Потім казан можна накрити кришкою. Повністю перемішати плов можна тільки тоді, коли ви подаватимете його на стіл. Причому перемішувати плов потрібно не в казані, а на тарілці, на яку ви кладете плов. У казані рис постійно повинен бути зверху. Не забудьте, що плов із баранини можна запивати тільки гарячим – найкраще зеленим – чаєм.

www.cook-master.ru

Попередню програму «Звана вечеря», в гостях у Євгенія Дивіться тут