Кого цього разу запросимо на «Звану вечерю»?.. За кадром

Телеканал СТБ

Усі ми любимо ходити в гості. Надто якщо нас там пригощають чимось смачненьким. От і я подумала: «Чом би й мені не напроситься до когось?! Добре відпочину, заразом і поїм на дурняк…»… Оскільки я дівчина настирна, мені вдалося вибити для себе місце на одній зі «Званих вечерь».
З 3 вересня на телеканалі СТБ стартує нове розважальне реаліті-шоу власного виробництва «Звана вечеря». Особливістю цієї кулінарної програми є те, що вміти добре куховарити тут геть не обов'язково. Важливо інше: герої шоу мають бути впевнені в тім, що, запросивши гостей на «Звану вечерю», зможуть створити для них щось більше за просту вечерю – незабутню атмосферу свята, затишку й невимушеного спілкування.


Знімальним майданчиком програми є квартири й будинки учасників програми, усього їх п'ятеро. Кожен із них по черзі у свій день тижня запрошує в гості інших учасників шоу. Упродовж 5 робочих днів вони змагаються між собою за звання найпривітнішого господаря. Наприкінці тижня на підставі виставлених цими ж героями оцінок визначається єдиний переможець, для якого «Звана вечеря» — не випробування, а гарна нагода виявити свої кращі риси, а також одержати солідну грошову винагороду в розмірі 5000 грн.
Веде програму Олексій Крапивко, котрий працював журналістом і ведучим на радіо.
Моя поїздка починалася, скажімо так, досить екстремально…


Спочатку я проспала. Гадала, що моя «вечеря» сьогодні вже поїхала на знімання. Аж ніяк. Коли я, засапавшись, прибігла на продакшн о 10 ранку, то дізналася, що ніхто із групи нікуди їхати навіть і не збирався … Ну, гадаю, хвала Богові, встигла… Радість моя тривала недовго… Очікування від'їзду на місце знімань було тривалим, і я вже не хотіла нічого, зокрема й смачненького… Не встигла я це додумати, як машину почали потихеньку заповняти люди – оператори, звукорежисери, режисери та інші телевізійники.
*
Під час поїздки я дізналася багато цікавого… Наприклад, героїв програми виводять на конфлікт один з одним, незважаючи на їхні взаємини; виявляється, насправді цей проект – справжнє реаліті-шоу, а не банальна послідовність кадрів.
*
Пересіла я ближче до сценариста програми Іри Курашиної.
Іро, розкажи, де ви знаходите героїв програм «Звана вечеря»?

Та усюди. Щотижня в нашому шоу беруть участь п'ять героїв. Це люди найрізноманітніших професій, статку, віку, захоплень, життєвих устремлінь і кулінарних пристрастей. Знімаючи передачу, ми щоразу дивимося, чи можна їх, звівши разом, викликати на конфлікт. Адже ти сама розумієш, що головне в реаліті-шоу – це розбрати…
Бувало навіть таке, що режисер спеціально налаштовував героїв одне на одного, причому найрізноманітнішими методами. Однак для мене це неприйнятно, бо я спілкуюся з учасниками із самого початку. Важко їх зіштовхувати, знаючи, які це люди. А вони виявляються такими добрими, що ставляться до суперників з якоюсь незрозумілою любов'ю.
На твою думку, учасники передачі переслідують якусь корисливу мету?
Ну, гадаю, у них є свої мотиви, чому вони приходять у наш проект…
Я от, поки їхала на знімання, чула, що сьогоднішня героїня хоче «засвітитися» і довести всім, що вона успішна, самодостатня дама…
Чесно, не знаю, усе може бути… Однак скажу тобі по секрету, що вона начебто хоче вести якусь політичну програму. Вирішила за допомогою нашого проекту подивитися, який у неї вигляд на екрані. А от інші герої, можливо, і переслідують корисливу мету, адже приз переможцеві аж 5 000 гривень. Я не думаю, що гроші зараз кому-небудь завадили б…

Скажи чесно, учасники шоу самі куховарять чи ви купуєте їжу в ресторані спеціально для знімань?
Так ти що, який ресторан?… Звісно ж, самі готують, ми навіть знімаємо їх, коли вони покупки роблять. Це один із найживіших моментів програми…
А коли виникає «жива реакція» у героїв?
Ой, у нас був випадок, коли ми знімали бізнесмена, в якого вдома відбувався ремонт. Реакція гостей була просто невимовною. Знаючи, що це солідна й багата людина, вони йшли до його квартири, очікуючи побачити немислимої краси хороми. І уяви, яка була в них реакція, коли вони побачили обдерті шпалери, патьоки на стелі й квартиру фактично без меблів…
Я дивлюся, вам тут весело працювати…
Це ти ще не була на самих зніманнях. Вони в нас відбуваються з 10 ранку й можуть тривати до 12 ночі…

А як же їжа, яку готують герої?.. Вона ж за цей час може охолонути або геть зіпсуватися? Ви що, розігріваєте її кожен дубль у мікрохвильовці?!
Звісно ж, ні. У нас багато часу забирають знімання іншого характеру, наприклад, прихід гостей або похід за продуктами. А решту знімаємо швидко й без зупинок – усе одним дублем. Ходімо, я тобі покажу магічний процес знімань нашої передачі, а також божевільню, яка при цьому відбувається…
Ну, любі друзі, я пішла оцінювати вміння в кулінарії сьогоднішньої героїні програми «Звана вечеря». Про смак страв напишу наступного разу.
Розповідала Нестеренко Євгенія