«Їмо вдома» цієї суботи о 9:00

Телеканал СТБ

Юля Висоцька придбала із друзями новий гриль, і тепер вони частіше проводитимуть час на природі. Сьогодні вирішили приготувати салат зі спаржі, піцу з радикіо, оливками й моцарелою, а також один зі своїх улюблених десертів — пірог «Лісова пісня».

Пиріг «Лісова пісня». Необхідні продукти: мигдаль — 75 г, курага — 100 г, м'яке вершкове масло — 250 г, цукрова пудра — 180 г, яйця — 4 шт., борошно — 100 г, дрібно натерта цедра й сік 1 лимона, дрібка солі.

Для крему та прикрас: молоко — Ѕ л, ванільна паличка — 1 шт., жовтки — 5 шт., цукрова пудра — 5 ст. ложок, холодні вершки — 300 мл, солодке червоне вино — 150 мл, ягоди (черешня, малина, ожина тощо) — 300 — 400 г.

Піца з оливками, радикіо та моцарелою. Необхідні продукти: борошно — 2 склянки, дріжджі — 1 чайна ложка, цукор — 1 чайна ложка, тепла вода — 150 мл, сіль — 2 дрібки, чорний перець — 5-6 горошин, радикіо — 1 шт., оливки з кісточками — 15-20 шт., моцарела — 6-7 шт., ковбаса для піци «Пепероні» — 100 г, маслинова олія — 3-4 ст. ложки, сухий чебрець — 1 жменя.

Салат зі спаржі. Необхідні продукти: молода спаржа — 500 г, шалот — 4 шт., кунжутна олія — 2 чайні ложки, натертий імбир — 1 чайна ложка, соєвий соус — 2 ст. ложки, устричний або рибний соус — 1 ст. ложка, рисовий оцет — 1 чайна ложка, саке — 100 мл, сухий перець чилі — 1 шт., кунжутне насіння — 2 чайні ложки.

Також сьогодні Юля запросила нас на пікнік. Вона приготує чудовий літній напій — сангрію, ароматний рис і стейки з риби на грилі.

Стейки із сьомги на грилі із часником і помідорами. Необхідні продукти: стейки сьомги зі шкірою — 6 шт., маленькі помідори на гілочках — 3–4 гілочки, лимони — 3 шт., молодий часник — 1 голівка, зелений базилік — 1 пучок, свіжемелений чорний перець, морська сіль, маслинова олія.

Ароматний рис. Необхідні продукти: довгозернистий рис — 500 м, цибулина — 1 шт., молодий часник — 1 голівка, кориця — 3–4 палички, гвоздика — 10–15 зірочок, зерна кардамону — 1 дрібка, невеликий червоний перець чилі — 1 шт., олія — 1 ст. ложка, морська сіль — 1 чайна ложка, кінза — 1 пучок.

Сангрія. Необхідні продукти: червоне сухе вино — 1 літр, сухе мартини — 100 мл, нектарини — 2 шт., апельсин — 1 шт., лимон — 1 шт., цукор — 1 ст. ложка, кориця — 1 паличка, гвоздика — 6–7 зірочок.

Дивіться й куховарте разом із програмою «Їмо вдома» у суботу 14 квітня о 9:00 на каналі СТБ.