noad

Сирні ньоккі з вершково — грибним соусом від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

 

DKF_5614

 

Інгредієнти:

Для приготування ньоккі необхідно:

400 гр картоплі

100 гр борошна

1 яйце

80 гр сиру КОМО «Тенеро»

Сіль

 

Для приготування вершково-грибного соусу необхідно:

200 гр грибів
10 гр вершкового масла
100 мл вершків
Сіль
Перець

Спосіб приготування ньоккі:

1. Очистіть картоплю, відваріть, злийте воду і помніть його до стану пюре. Якщо я використовую не надто солоний сир, то картоплю не солю. Якщо ж сир з більш насиченим і солонуватим присмаком, то трохи посоліть.

DKF_5485

2. В остигле пюре додайте яйце, борошно і сир, замісіть тісто, по відчуттях воно буде дуже ніжне і м’яке. Якщо тісто буде липнути до рук, додайте ще трохи борошна, але не перестарайтеся, тісто не повинно стати тугим.

DKF_5492

DKF_5493

3. Сформуйте «ковбаски» з тіста.

DKF_5498

4. Наріжте шматочками шириною 1,5 — 2 см.

DKF_5500

5. Варіть ньоккі в киплячій воді 2-3 хвилини.

DKF_5508

Спосіб приготування вершково — грибного соусу:

1. Обсмажте на вершковому маслі нарізані скибочками гриби до золотистого кольору. Тепер злегка посоліть і поперчіть їх.

DKF_5509

2. Додаємо вершки. Перемішуємо. Тримаємо на вогні буквально 1 хвилину. соус готовий.

DKF_5511

3. З’єднайте ньоккі з гарячим соусом.

DKF_5512

Ваша страва готова! Смачних новорічних свят!

DKF_5613

 

ФОТО: Дмитро Хорошаєв