noad

Закритий пиріг з сиром і цибулею порей від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

DKF_4448

Тісто брізе:

250 гр борошна

150 гр вершкового масла

1 яйце

1 ст л холодного молока

2 гр цукру

Щіпка солі

Сирна начинка з цибулею порей:

2 яйця

80 мл вершків

300 гр цибулі порей (біла частина)

20 гр вершкового масла

10 мл рослинного масла

100 гр сиру КОМО «Гранде»

Сіль

Перець

Спосіб пригготування:
Брізе:

1. У борошно додати холодні кубики вершкового масла і розтерти кінчиками пальців до стану крихти.

1

2. Змішати з крихтою яйце, холодне молоко, сіль і цукор. Замісити тісто.

2

3. Приготуємо начинку. Білу частину цибулі порей нарізати тонкими кільцями.

DKF_4244

4. Обсмажити цибулю на суміші вершкового і рослинного масла.

DKF_4267

5. Змішати яйця з вершками, сіллю, перцем, цибулею і додати натертий сир КОМО «Гранде».

DKF_4335

6. Розкачати охолонувше тісто (більшу частину), покласти в круглу форму.

DKF_4336

7. Укласти в форму з тіста начинку. Тонко розкачати решту тіста і закрити нею пиріг.

DKF_4338

8. Качалкою зрізати зайве тісто.

DKF_4339

9. Промастити верх пирога жовтком з молоком (1 жовток + 1 ст. Л. Молока), виделкою зробити візерунки. Випікати при температурі 170 градусів 30 — 35 хвилин.

DKF_4341

DKF_4463

Смачного!

ФОТО: Дмитро Хорошаєв