noad

Кіш Лорен від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

комо-лого-єда-(2)

Тісто Брізе:

250 гр борошна
150 гр вершкового масла
1 яйце
1 ст л холодного молока
2 гр цукру
Дрібка солі

Начинка:

100 гр бекону
1 яйце
2 жовтки
200 мл вершків
50 мл молока
100 гр сиру КОМО «Фамілія»
Мускатний горіх
Сіль
Перець

Спосіб приготування:

Брізе:

1. У борошно додати холодні кубики вершкового масла і розтерти кінчиками пальців до стану крихти.

1

2. Змішати з крихтою яйце, холодне молоко, сіль і цукор. Замісити тісто.

2

3. Розкачати тісто між двома листами пергаменту і прибрати на 30 хвилин у холодильник.

3

4. Дістати охолонувше тісто, викласти в невисоку круглу форму, акуратно зрізати зайве тісто. Для того, щоб при випіканні дно форми залишалося рівним, без пухирців і горбів, необхідно проколоти основу виделкою в декількох місцях і перед випіканням прибрати форму на 30 хвилин в морозильну камеру. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

4

5. Приготуємо начинку. Змішати яйце, жовтки, вершки, мускатний горіх, сіль, цукор, обсмажений бекон і сир КОМО «Фамілія», натертий на дрібній тертці.

5

6. Заливаємо начинку в форму, підрум’янилася з тіста брізе. У духовці знижуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще 20-25 хвилин.

6

7. Кіш можна їсти як теплим, так і холодним, він ідеальний для сніданків, а також швидких обідів.

7

ФОТО: Дмитро Хорошаєв