noad

Ніжні булочки-гужери з плавленим сиром

Телеканал СТБ

3

Інгредієнти:

Молоко — 250 мл.

Вершкове масло — 100 гр.

Борошно — 160 гр.

Сіль – 1 ч.л.

Мелений чорний перець — ¼ ч.л.

Яйце куряче – 4 шт.

Сир плавлений КОМО «Вершковий» — 1 шт.

Напівтвердий сир (гауда, сметанковий) – 100 гр.

Спосіб приготування:

VershkoviyКладемо в каструльку масло, сіль і перець. Вливаємо молоко. Ставимо на вогонь і тримаємо, поки рідина не закипить, а масло не розтане. Знімаємо з вогню і додаємо борошно. Повертаємо на конфорку і тримаємо на вогні, постійно розмішуючи, поки тісто не стане однорідним і не почне відставати від бортиків каструлі. Знімаємо з плити.

Перекладаємо тісто в миску, додаємо тертий сир і добре перемішуємо. По одному додаємо в тісто яйця, ретельно перемішуючи після кожного. На застелене пергаментом деко, викладаємо невеликі округлі шматочки тіста чайною ложкою. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо близько 12 хвилин . Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще близько 12-15 хвилин. Готові гужери залишаємо охолоджуватись на деці.