PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Хрусткі сирні крокети з плавленим сиром

Телеканал СТБ

сыр

Інгредієнти:

Сир Фамілія — 300г

Плавлений сир КОМО «З зеленню та часником» — 1 шт.

Яйце —  4 шт.

Цукор — 6-8 ст. л.

Зелень — за смаком

Олія рослинна — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

GarlicПриготуйте суміш з сухарів. Для цього наріжте білий батон на дрібні кубики, підсушіть їх у духовці до світло-золотистого кольору, вийміть, дайте охолонути. Потім подрібніть сухарі до стану крупної солі. Яйця ретельно помийте, відокремте білки від жовтків. Поставте білки на 10 хвилин у холодильник, а потім збийте до стану пружної піни. Жовтки змішайте з водою з пропорції 1 ст. л. води на жовток. Натріть обидва види сиру на дрібній тертці. З’єднайте сир з білками, обережно, але ретельно їх перемішавши. Можна додати до сирної маси дрібно нарізану зелень. Скачайте кульки і поставте їх у холодильник, щоб вони трохи краще «склеїлись». Через хвилин 15-20 виймайте кульки з холодильника і зробіть подвійну паніровку. Для цього спочатку обваляйте кожну сирну кульку в сухарях, потім занурте її в жовток, розведений з водою, і потім знову обваляйте в сухарях. Розігрійте олію в глибокій невеликій каструлі або в сотейнику і обсмажуйте кожну кульку протягом 1-2 хвилин до утворення апетитної світло-коричневої скоринки. Вийміть крокет і покладіть його на паперову серветку для того, щоб прибрати зайвий жир.

Крокети бажано подавати зі сметаною. Смачного!