noad

Цибулевий пиріг з плавленим сиром та базиліком

Телеканал СТБ

 

4

Для тіста:

Борошно — 200-250 гр.

Масло вершкове — 125 гр.

Сметана — 3 ст. л.

Сода — 1/2 ч. л.

Сіль — за смаком.

Для начинки:

Плавлені сирки КОМО З томатами та базиліком — 2 шт.

Цибуля ріпчаста — 2 шт.

Рослинна олія для смаження цибулі – 3 ст.л.

Яйця — 3 шт.

Базилік для прикрашання – 5 лист.

Levels-1Перед приготуванням помістіть плавлені сирки КОМО З Томатами та базиліком у морозилку на 20 хвилин, щоб легше було їх натерти на тертці. Для початку, зробіть крихту з борошна та олії. Додайте сметану, соду і сіль.

Починайте замішувати тісто. Вимішуючи, надайте йому форму кулі. Оберніть тісто плівкою і помістіть у холодильник.

Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на олії до золотистого кольору. Остудіть. Натріть сир на дрібній тертці. Збийте яйця виделкою. Змішайте усі інгредієнти для начинки. За бажанням можна додати зелень.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його за величиною вашої форми.

Форму змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть тістом дно і борти форми.

Викладіть начинку і закрийте начинку бортиками тіста. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40- 45 хвилин.

Дайте пирогу охолонути і вийміть його з форми. Прикрасьте листочками базиліку під час подачі.

Смачного!