noad

Вишуканий грузинський хачапурі з плавленим сиром від Лізи Глінської

Телеканал СТБ

 

комо-лого-єда-(2)

Для тіста нам знадобиться:

— цукор – 3 ч.л.

— сіль (мілка) – 0,5 ч.л.

— харчова сода – 0,5 ч.л.

— кефір (або закваска) – 1 стакан

— рослинна олія – 3-4 ст.л.

— мука – 5-6 ст.л.

Для начинки:

— цибуля – 4 шт

— плавлений сир КОМО Вершковий – 4 шт

— яйце (куряче) – 4 шт

VershkoviyЗмішуємо цукор, сіль, соду та додаємо до склянки з кефіром, перемішуємо до повного розчинення. Додаємо рослинну олію, ще перемішуємо.

Далі, додаємо потроху муку, перемішуємо. Додаємо муку, доки суміш не перетвориться на м’яке, еластичне тісто, яке не прилипатиме до рук.

Далі згортаємо тісто у кулю, кладемо у миску, накриваємо чистою тканиною та ставимо у холодильник на годину. Якщо є можливість, залишаємо тісто на ніч. Воно має стати однорідним та м’яким.

Робимо начинку. Цибулю тушкуємо півкільцями до прозорості, забираємо з пательні та додаємо натертий сир. Коли суміш стане кімнатної температури, додаємо сирі яйця, перемішуємо. Половину тіста розкатати, викласти начинку та закрити другою половиною тіста.

Викладаємо хачапурі на деко. Залишки яйця збовтуємо та змащуємо цією сумішшю хачапурі. Запікаємо 20 хвилин за температури 200 градусів. Хачапурі будуть готові, коли зарум’яняться. Смачного!